Ikona zámek Členská sekce Napište mi Ikona e-mail

Cestovní pojištění pod drobnohledem. Vyplatí se i v případě cest v rámci EU?

Cestovní pojištění pod drobnohledem. Vyplatí se i v případě cest v rámci EU?

Vydáte-li se na cestu do zahraničí, musí vám být na základě mezinárodních dohod poskytnuta neodkladná zdravotní péče. Tu samozřejmě hradí domovská zdravotní pojišťovna. V případě, že vám za hranicemi vzniknou ale další náklady spojené se zdravím, zůstanete na to sami. Nejen kvůli tomu, ale i celé řadě dalších výhod je rozumné cestovní pojištění mít. Pojďme se proto na cestovní pojištění podívat hezky z blízka a zároveň si zodpovědět i s ním spojené nejčastější otázky.

CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ A PŘIPOJIŠTĚNÍ

Cestovní pojištění se obyčejně sjednává pro minimalizování rizik spojených s cestou do zahraničí. Jeho základ tvoří pojištění léčebných výloh, který najdete u každé pojišťovny. Další, dnes již běžnou, součástí jsou asistenční služby (dostupné 24/7 v českém jazyce) nebo repatriace (převoz ostatků zemřelých zpět do vlasti).

Pro klidné vycestování ze země se můžete v rámci cestovního pojištění připojistit. Nejdůležitějším připojištěním, které nabízí celá řada tuzemských pojišťoven již v základu, je pojištění odpovědnosti za způsobené škody na majetku a zdraví třetích osob.

Formy cestovního připojištění, které lze k produktu přidat:

Kromě běžného připojištění si můžete zvolit i různé nadstandardy, díky čemuž svou celkovou ochranu ještě rozšíříte.

CELOROČNÍ CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ

Patříte-li mezi aktivní cestovatele a v zahraničí se objevíte klidně několikrát za rok, mohla by pro vás být zajímává varianta celoročního pojištění. V rámci celého roku se můžete na cesty vydat kolikrát chcete za cenu výrazně nižší, než v jednorázovém pojištění. Zároveň se nemusíte obávat, že si pojištění zapomenete sjednat.

Omezení, na které můžete při sjednání tohoto druhu pojištění narazit je maximální délka jedné cesty (většinou 30 a více dní) nebo minimální doba strávená v ČR po každé delší cestě.

CO OVLIVŇUJE CENU POJIŠTĚNÍ

U některých pojišťoven získáte slevu pro rodinu nebo v případě výše zmíněného celoročního pojištění.

CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ ONLINE

Situaci, kdy se člověk vydá do zahraničí a uprostřed cesty na letiště si vzpomene, že zapomněl na pojištění, zažil určitě každý. Dnes se naštěstí dá vše sjednat přes internet – je to totiž praktičtější a ve většině případů i levnější.

Online cestovní pojištění s sebou přináší pohodlné vyřízení, které zabere pár minut. Stačí vyplnit pouze online formulář, kde si označíte zvolené parametry a zaplatit pomocí karty nebo bankovního převodu.

PROČ JE EVROPSKÝ PRŮKAZ ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ MÁLO

Evropský průkaz zdravotního pojištění (kartička pojištěnce) je doklad, kterým prokážete, že jste pojištěncem vámi vybrané zdravotní pojišťovny na území EU. I přes jeho platnost v Evropské Unii ale neposkytuje takovou úroveň ochrany, kterou dostanete se základním cestovním pojištěním.

V rámci EU navíc existují i země, které spoluúčast doslova vyžadují, takže si v případě, že cestujete bez pojištění, budete muset připravit pořádně velký obnos peněz.

NEJSTE SI JISTÍ, JAK SPRÁVNĚ NASTAVIT PRODUKT?

Jak jsme se snažili nastínit v dnešním článku, cestovní pojištění má mnoho forem, které pro vás mohou být užitečné nebo naopak zbytečné. Správně nastavený produkt je pro bezpečnou cestu klíčový a předejdete díky němu celé řadě problémů. V případě, že si nejste jistí vybraným produktem nebo své cestovní pojištění potřebujete sjednat rychle, nebojte se kontaktovat některého z našich finančních konzultantů, rádi vám pomůžeme!


Další články

zobrazit všechny články
Kapsáři nebo rafinovaní zločinci? Finanční podvody a možnosti, jak se jim vyvarovat
29
Bře

Kapsáři nebo rafinovaní zločinci? Finanční podvody a možnosti, jak se jim vyvarovat

V poslední dekádě zažíváme napříč všemi oblastmi života závratný rozvoj a v poslední polovině zvlášť, a to zejména v informačních technologiích. Proto se s takovou kombinací nešvarů setkáváme vlastně poprvé. Vývoj technologií má však nejen pozitivní přínosy, ale i řadu neblahých aspektů, kdy jedním z nich jsou finanční podvody.

Pronájem nemovitostí, jednoduchý zdroj příjmu nebo noční můra?
15
Bře

Pronájem nemovitostí, jednoduchý zdroj příjmu nebo noční můra?

Mnoho lidí, kteří nikdy nepronajímali žádnou nemovitost, říkají, že pronájem je jednoduchý zdroj příjmu za minimum práce, nebo dokonce bez práce. Ovšem jakmile si to člověk vyzkouší, častokrát poměrně rychle zjistí, že to není až tak růžové, jak se na první pohled může zdát.

Jak financovat koupi automobilu či bydlení?
1
Bře

Jak financovat koupi automobilu či bydlení?

Představte si, že stojíte před rozhodnutím, kdy si chcete pořídit nové auto nebo bydlení. Dvě nejčastější situace, se kterými se většina z nás již několikrát setkala. Jednou z klíčových otázek při těchto situacích je to, jak se danou situaci rozhodneme financovat.

Napište mi